Schilderijen

“Sterke Vrouwen” Olieverf op doek 1.20 m x 1.20 m

In deze reeks  wil ik tonen hoeveel kracht er uitgaat van geloof in jezelf. Deze vrouwen maakten in hun leven een enorm statement

zij durfden hun intuïtie te volgen en zij toonden waar hun hart sneller ging van slaan, ongeacht wat de wereld van hen dacht.

Alle geportretteerde vrouwen hebben op hun manier en in hun vakgebied een steen verlegd. Ondanks discriminatie, armoede en andere belemmeringen hebben ze de wereld mee vorm gegeven en anderen begeesterd.

Door deze vrouwen uit te beelden wil ik hun bezieling vangen en hun kracht en gedrevenheid doorgeven.

De figuren zijn realistisch en gedetailleerd weergegeven. Op de achtergrond schetsen ruwe transparante impressies het tijdsbeeld en tonen gebeurtenissen die het leven van die vrouwen richting hebben gegeven.

Kindervreugd: Reeks kleine werken : olieverf op paneel : 30 x 30 cm

In deze reeks wou ik een vraagteken brengen bij het opgelegde en geprogrammeerde kinderplezier, zoals bij optredens op schoolfeesten, sportclubs enz.  De voor iedereen herkenbare tweeledigheid in de kinderen hun aanvoelen, angst, spanning, twijfel, onzekerheid en niet alleen blijheid en fierheid.

Senses: verschillende formaten, olieverf op doek. 60 x 60 cm & 80 x 100

In deze reeks toon ik vrouwen in heel verschillende situaties, hun zelfreflecties, hun tweestrijd, hun gevoelens en verlangens.

Diversen : aquarel & mixed media

Vakantie Aquarels

De Rechtvaardige Rechters

Hedendaagse interpretatie van het verdwenen paneel van het Lam Gods van Van Eyck

Olieverf op paneel 55 x 147 cm